Image

La cuina ens diu tant d’un lloc com els paisatges, els pobles i les persones.

A les Terres de Mestral, la gastronomia ens parla de la dieta mediterrània, on la cuina troba l’equilibri perfecte entre la mar i la muntanya. De la mar, per exemple, la tonyina.

De la terra, l’oli, la mel i els fruits secs. No és estrany, per tant, que l’oferta gastronòmica sigui molt variada i extensa amb una gran varietat de restaurants, segons el tipus de cuina, des de la més tradicional fins a la més elaborada, adaptada als nous temps i als paladars més exigents.

I entre tots els plats de la cuina de les Terres de Mestral, la icona és la clotxa.

Image
Una menja tradicional del territori que té la capacitat d'adaptar-se als nous temps i que alhora ens permet conèixer i assaborir la tradició i els temps passats.

La clotxa era i és un menjar de tros, de camp, d'aire lliure i ple de sabor.

 

Image

Productes locals

La cuina ens diu tant d’un lloc com els paisatges, els pobles i les persones. A les Terres de Mestral, la gastronomia ens parla de la dieta mediterrània, on la cuina troba l’equilibri perfecte entre la mar i la muntanya

Vi de les Terres de Mestral
Les Terres de Mestral també són terra de vinya i vi sota l’empara de la DO Montsant
Més informació
L’oli d’oliva verge extra
L’oli d’oliva verge extra és molt més que un ingredient essencial de la cuina mediterrània.
Més informació
Pastura
Tenim la sort de comptar amb pastura lliure entre garrofers, oliveres i bosc i que es transforma en unes excel·lents viandes a taula
Més informació
iphone white
Fruita
Les Terres de Mestral son de mar i muntanya, del riu Ebre i de la Mediterrània
Més informació
Elaboradors
Els nostres elaboradors treballen i cuiden el #ProducteLocal d'una manera excepcional.
Més informació
Agrobotigues
Les nostres agrobotigues son un aparador del #ProducteLocal, de #ProducteDeProximitat i de #ProducteDeQualitat.
Més informació

La Clotxa
de les Terres de Mestral

Al matí ben d'hora, a casa, es menjava una llesca de pa amb xocolata i cap al tros a treballar.

Cap a les deu del matí, després d'unes tres hores de feina, la gent es preparava la clotxa. Es feien unes brases on s'escalivaven les verdures que es portaven al cistell o es collien directament al tros (normalment tomàquet de penjar, ceba vella i alls) i l'arengada (o sardina de casco).

La de sempre la Clotxa

La Clotxa
La de sempre

Com passa inevitablement amb les grans receptes tradicionals, hi ha una manera de fer a cada casa i a cada poble i per tant és impossible parlar d’una sola clotxa, la de veritat, la més ortodoxa, tot i així a continuació es presenta la que pot ser la clotxa estàndard, la clotxa de consens.
Més informació
Variacions de la Clotxa

Variacions
de la Clotxa

Però el fet que la Clotxa sigui una icona i representi l’essència d’un territori no vol dir que sigui quelcom de seriós o inamovible, no vol dir que no ens ho puguem passar bé amb ella, de fet és una de les elaboracions més divertides de la cuina tradicional i la que obre la porta a més i nombroses possibilitats culinàries.

Més informació
La Clotxada

La Clotxada
Festa tradicional

La Clotxada és un dels actes més tradicionals i que més gent aplega al marc de la Festa Major de Vandellòs: la Clotxada popular.

Més informació
Image